A burglar trying to get into a house by the backdoor

We zouden inbrekers dankbaar moeten zijn!

Een vreemde uitspraak, waar toch een kern van waarheid in zit.

Veel mensen hebben een vast patroon van leven. Werk, hobby, familie en vrienden. Daarmee vullen we het grootste deel van onze tijd.

Hierdoor raken we in een vast patroon waarbij we ons veilig en vertrouwd voelen. Andere zaken raken daarbij op de achtergrond.

Zo denken we niet meer zoveel na bij eventuele gevaren en bedreigingen.

Toch kan een bepaalde gebeurtenis er voor zorgen dat deze gedachten ineens weer in ons hoofd rondspoken.

Wanneer er bij je in de buurt ingebroken wordt, in een auto, of in een woning. Of erger nog, iemand wordt thuis overvallen. Dan neemt het gevoel van onveiligheid en angst ineens weer toe.

Naarmate de tijd verstrijkt raakt dit weer steeds meer op de achtergrond, maar op het moment dat deze onprettige gevoelens aanwezig zijn. Voelen we ons er niet prettig bij.

Dan gaan we nadenken over allerlei mogelijkheden zodat het jezelf niet overkomt. Zodat je bij een volgende inbraak in de buurt niet meer zo sterk de gevoelens van angst en onveiligheid voelt.

Veel mensen denken er alleen over na om hun woning beter te beveiligen, en daar blijft het dan bij. Want zoals gezegd, de gedachte aan de inbraak of overval in de buurt neemt af. Waardoor bij een volgende inbraak de Angst gevoelens weer opnieuw terugkomen, veroorzaakt door de inbrekers.

Onderneem jij wel actie?

De inbrekers zetten ons aan het denken, maar aan de gedachte moet wel een actie gekoppeld zijn.

Wanneer je woning is voorzien van goede beveiligingsmaatregelen, is de kans veel kleiner dat jou het zelfde overkomt als jou buurtgenoten. En dus kun jij rustig en met een veilig gevoel je richten op het dagelijks leven.

Gun jezelf een rustig en veilig gevoel, en laat mij je daar eventueel bij helpen.

Advies is altijd vrijblijvend, en ons alarmsysteem zorgt gegarandeerd voor een veiligere leefomgeving.